Scheiden en nu?

Respectvol uit elkaar

Jullie willen uit elkaar. Hoe pak je dat aan? En wat komt er allemaal bij kijken?
VANDAAG begeleidt je door het gehele traject. We nemen alle mogelijkheden en consequenties met je door en denken daarin met je mee.

Een echtscheiding kan worden geregeld door middel van mediation of met behulp van ieder een eigen advocaat. Wanneer de beide echtgenoten ieder een eigen advocaat hebben, dan kan de echtscheiding soms toch nog in onderling overleg worden afgewikkeld. De beide advocaten zorgen dan samen voor een juiste vastlegging van de afspraken en voor de gerechtelijke bekrachtiging. Wanneer geen overeenstemming kan worden bereikt, is het mogelijk om over de geschilpunten te procederen.

In een mediationtraject kom je, zonder tussenkomst van een rechter, tot een regeling waar beide partijen zich in kunnen vinden en die aan alle belangen tegemoet komt. Als er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn, is mediation eigenlijk het eerste station; voor kinderen is het van groot belang dat de ouders samen goede afspraken maken.

De advocaten van VANDAAG zijn ervaren en gecertificeerde mediators en begeleiden je op professionele wijze door het gehele proces.

In sommige gevallen is procederen  onontkoombaar. Jullie worden het bijvoorbeeld niet eens over de hoogte van de (kinder- en/of partner)alimentatie, de invulling van de zorg voor de kinderen of de verdeling van de gemeenschap van goederen. In dat geval wordt de kwestie aan de rechter voorgelegd.

De advocaten van VANDAAG begeleiden de gang naar de rechter van A tot Z, met kennis van zaken en begrip en respect voor de omstandigheden.

Vrijblijvend eerste consult

In een eerste geheel vrijblijvend telefonisch consult brengen wij de situatie in kaart en nemen we de mogelijkheden met je door. Wij schatten in of jouw zaak in aanmerking komt voor mediation en nemen de tijd om te bespreken welke aanpak het best bij jou en jullie past.

VANDAAG-nieuwtjes:

VANDAAG biedt een gratis Kindgesprek aan

VANDAAG is ook gespecialiseerd in scheidende ondernemers

Regel je scheiding snel in een week!

Sta sterk: VANDAAG coacht je in je mediation

Alles rondom je scheiding achter één deur

Ons netwerk denkt VANDAAG nog met je mee

Lees de Brief aan alle gescheiden ouders van Nederland

Ook is VANDAAG op de hoogte van de laatste jurisprudentie