Kinderen staan bij ons centraal

Een scheiding overkomt tegenwoordig één op de drie stellen. Het lijkt wel een beetje bij het leven te horen. In onze nieuwe reeks blogs geven we jullie graag een kijkje in de keuken van de echtscheidingsadvocaat en de mediator. We delen onze dagelijkse ervaringen en verwonderingen en nemen je mee naar de rechtbank.

In deze eerste blog stellen we ons graag kort voor en vertellen we wat we doen en waar we voor staan. Wij van VANDAAG zijn drie bevlogen juristen met hoogwaardige gespecialiseerde kennis op het specifieke vakgebied van Familierecht en echtscheidingen. Naast de inhoudelijke en juridische kant is het belangrijk voor ons dat wij werken met mensen en emoties. Want naast advocaat, mediator en ondernemer zijn we alle drie ook mens, moeder en partner van de vader van onze kinderen.

Het belang van de kinderen

De rode draad in ons werk is dan ook ‘het centrale belang van de kinderen’. Hoe zeer echtgenoten ook ruziën en elkaar soms pijn doen, het zijn toch de kinderen die hen altijd verbinden, of ze dat nou leuk vinden of niet. De kinderen maken dat de ouders met elkaar moeten praten en dat ze zaken moeten regelen.

In onze praktijk doen we alles op het gebied van het familierecht: scheiding regelen, alimentatierekenen, ouderschapsplannen maken, omgangsregelingen, verhuiszaken, adoptie, pensioenen en jaarrekeningen. In de ene zaak als advocaat (overleggen, onderhandelen, procederen), in de andere als mediator (bemiddelen, samen oplossingen zoeken en uiteindelijk vastleggen in scheidingsdocumenten).

Ons doel is mensen zo goed mogelijk helpen in een zeer turbulente, vaak verdrietige en pijnlijke levensfase. Waar de scheidende echtgenoot zelf vol zit van emotie en soms door de bomen het bos niet meer ziet, zijn wij er om de scheiding af te wikkelen op een wijze waarin recht wordt gedaan aan ieders belangen. Dit alles op een financieel evenwichtige, fiscaal juiste en vanzelfsprekend juridisch kloppende manier.

Wij doen dit het liefst zo veel mogelijk met respect voor elkaar en voor de mooie relatie die er vaak wel ooit was. We hebben als uitgangspunt dat de kinderen zoveel mogelijk moeten worden beschermd tegen het scheidingsgeweld. Zij zijn niet de veroorzakers van de situatie, maar wel de dupe. Ouders worden erin begeleid dat het belang van de kinderen voorop blijft staan. Ook dat is een taak van de advocaat/mediator.

Kortom, we hebben een uiterst interessant en turbulent werkterrein. Scheiden vreet energie en ons doel en ons streven in dit proces is ontzorgen. Des te meer reden om samen te werken met de partners van ons netwerk: een psycholoog, een kindercoach, een notaris en een fiscalist. VANDAAG loodst je door het proces heen en heeft daarvoor het netwerk in eigen huis. Wij staan voor kwaliteit. Ons advies moet goed zijn en onze begeleiding sterk en doortastend.

Om jullie daarmee te laten kennismaken stellen wij aanstaande VRIJDAG 8 SEPTEMBER 2017 van 10:00 uur tot 16:00 uur ons kantoor open voor alle scheidingsvragen. Op deze Dag van de Scheiding vestigen alle advocaat-scheidingsbemiddelaars aangesloten bij specialisatievereniging vFAS de aandacht op het belang van een goede begeleiding bij echtscheiding. Het komt maar al te vaak voor dat mensen niet goed zijn geadviseerd. Zij zitten achteraf met de juridische gebakken peren of belanden in een onnodig verstoorde relatie met de andere ouder.

Dus bel ons, mail ons of kom vrijdag langs op ons kantoor, een afspraak is niet nodig. De koffie is warm en de koekjes zijn vers. Wij delen op de Dag van de Scheiding gratis onze kennis en kunde uit, dus vraag maar raak!