Coaching en Therapie

Wanneer de relatie niet lekker loopt of al is beëindigd, komt er veel op je af. Ook daarin staat VANDAAG jou of jullie graag bij. Lees hieronder wat wij hierin voor jullie kunnen betekenen.

EFT en EFM

Emotionally Focused Therapie/Mediation is een begeleidingsmethode die is ontwikkeld door Sue Johnson.

Een beproefde en wettenschappelijk onderbouwde methode niet alleen in relatietherapie, maar ook in scheidingsbegeleiding. Immers, ook al zijn jullie gescheiden, jullie moeten misschien nog wel meer met elkaar communiceren dan tijdens het huwelijk.

Stellen die met regelmaat ruzie maken of die de verbinding kwijt zijn geraakt, merken vaak dat zij samen voortdurend in cirkeltjes blijven draaien. Wat jullie ook proberen, keer op keer ontstaan er dezelfde irritaties en triggers, die pijn doen. Op een gegeven moment word je daar moedeloos, verdrietig en eenzaam van.

EFT/EFM is erop gericht om de verbinding tussen twee mensen te herstellen. Hoe komt het dat jullie elkaar steeds verkeerd begrijpen?

EFT & EFM VANDAAG

Wij helpen jullie om het patroon te ontrafelen en om nieuwe positieve verbindingen met elkaar aan te gaan. Die aanpak kan worden ingezet als vorm van relatietherapie, maar ook om tussen jullie de communicatie te verbeteren, zodat jullie na een echtscheiding op een harmonieuze wijze als ouders kunnen samenwerken.

Scheiden met toepassing van EFM is van grote meerwaarde voor jullie kinderen.

EFT & EFM VANDAAG

SCHIP-aanpak

Een zorgvuldige afronding van de relatie is nodig om goed uit elkaar te kunnen gaan

Het is belangrijk om na een scheiding te rouwen om het verlies van jullie relatie. Gevoelens van rouw komen op, omdat je je in het verleden hebt gehecht en omdat je jezelf hebt toevertrouwd aan de ander. Het is een proces om je hiervan los te maken.

Soms lukt het niet goed om het rouwproces natuurlijk te doorlopen en dan blijft er een sfeer van conflict tussen jullie bestaan. Met de SCHIP-aanpak is het mogelijk om deze post-relationele rouw samen te doorlopen en daardoor schoon schip te maken. Dan pas kunnen jullie verder.

Individuele coaching

  Coaching

  Loopt jouw relatie niet goed? Overweeg je te gaan scheiden, maar twijfel je nog?

  Soms helpt het om meer inzicht te hebben in wat een scheiding voor jou zou betekenen en wat je allemaal kunt verwachten. Ook kunnen wij dan samen onderzoeken of scheiden echt de enige oplossing is.

  Maak gerust een afspraak met ons. Wij kunnen jouw vragen beantwoorden, onzekerheden onderzoeken en met je meedenken over wat nu wijsheid is.

  Individuele Coaching - VANDAAG

  Second opinion

  Soms voel je je onzeker, omdat jouw partner verbaal sterker is. Misschien ben je bang dat je in het mediationproces ondergesneeuwd raakt. Dan kan het prettig zijn om jouw kwestie met ons te bespreken. Wij kunnen je handvatten geven om je in een mediationproces stevig in het zadel te zetten.

  Ook kunnen wij voor jou een elders opgemaakt conceptechtscheidingsconvenant controleren, zodat je – voordat je er jouw handtekening onder zet – ook nog eens persoonlijk bent geadviseerd over de consequenties van de besproken regeling.

  Wanneer je twijfelt of je door jouw advocaat goed wordt geadviseerd, dan kun je bij ons terecht voor een second opinion. Wij geven je een eerlijk antwoord op al jouw vragen.