Blog

Scheiden in tijden van Corona

Door Karen Lans - 17 maart 2020

Net als alle andere ondernemers bespraken ik en mijn collega’s gisteren hoeveel werk wij nog zullen hebben de komende weken en maanden. Gaan mensen scheiden in Corona-tijd? De wereld staat op z’n kop, iedereen maakt zich grote zorgen over de volksgezondheid en over de economie. Zijn er mensen die in deze onzekere tijden levensveranderende besluiten […]

Lees verder

Stikstofuitstoot advocaat

Door Karen Lans - 18 oktober 2019

17 jaar geleden bestond mijn praktijk uit 200 geopende dossiers; 200 tegelijkertijd lopende echtscheidingsprocedures en letselschadezaken. Dit, zonder enig risico op een burn-out. Hoe dit kon?

Lees verder

Huizen en Taxaties Echtscheiding

Door Mieke Haverkort - 1 juni 2018

In 9 van de 10 echtscheidingssituaties bezitten de echtgenoten gezamenlijk een huis. Dit gemeenschappelijk eigendomsrecht ten aanzien van het woonhuis bestaat vaak alleen al omdat het huis bij aankoop “op beider naam is gesteld”.

Lees verder

De ‘perfecte’ zorgregeling

Door Mieke Haverkort - 4 april 2018

Scheidende ouders vragen ons vaak wat nu de ‘perfecte’ zorgregeling is voor hun kinderen. Deze vraag beantwoord ik dan als volgt:

Lees verder

Help je kind tijdens de scheiding

Door Mieke Haverkort - 16 februari 2018

Een scheiding is een emotionele gebeurtenis en heeft veel impact op een kind. De manier waarop jij als ouder hiermee omgaat, is voor je kind belangrijk. Kinderen hebben de juiste informatie en hulp nodig om de scheiding een plek te kunnen geven

Lees verder

Kinderen staan bij ons centraal

Door Karen Lans - 4 september 2017

Een scheiding overkomt tegenwoordig één op de drie stellen. Het lijkt wel een beetje bij het leven te horen. In onze nieuwe reeks blogs geven we jullie graag een kijkje in de keuken van de echtscheidingsadvocaat en de mediator. We delen onze dagelijkse ervaringen en verwonderingen en nemen je mee naar de rechtbank.

Lees verder

VANDAAG is aangesloten bij

logo_mfn
logo_fas
logo_nova