Scheiden in tijden van Corona

Net als alle andere ondernemers bespraken ik en mijn collega’s gisteren hoeveel werk wij nog zullen hebben de komende weken en maanden.

Gaan mensen scheiden in Corona-tijd?

De wereld staat op z’n kop, iedereen maakt zich grote zorgen over de volksgezondheid en over de economie. Zijn er mensen die in deze onzekere tijden levensveranderende besluiten nemen?

Anderzijds is nu in één klap alle routine uit ons dagelijks leven verdwenen. Oude patronen moeten worden losgelaten, waardoor dingen ineens heel duidelijk kunnen worden. Bovendien zitten we met z’n allen thuis. Echtgenoten die dat misschien niet meer gewend waren, zitten ineens alle avonden samen op de bank. Wie weet wordt er dan weer eens echt gepraat. Een goed gesprek met iedere mogelijke uitkomst.

Voor iedereen ligt dit anders. Het nemen van het moeilijke besluit om als stel uit elkaar te gaan is een uiterst intensief proces waar soms jaren overheen gaan. Mocht voor jou of voor jullie deze beslissing toch in deze Corona-tijd vallen, weet dan dat wij voor jullie klaar staan!

Vandaag Advocaten en Mediators werkt gewoon door om echtparen en samenlevers te begeleiden in het scheidingsproces. En ja, ook wij doen dat vanuit huis en soms op gekke tijden i.v.m. kinderen die niet meer naar school gaan. Maar onze dossiers zijn volledig gedigitaliseerd, alle wetten staan online en ook per mail en telefoon valt prima te overleggen.

Daarnaast verzorgen wij mediationtrajecten via Skype: iedereen kan elkaar zien en in alle rust kan met elkaar overlegd worden over de afwikkeling van alles wat geregeld moet worden als je uit elkaar gaat. Bijkomend voordeel: door elkaar praten lukt niet!

Iedereen veel gezondheid en sterkte toegewenst in deze onzekere tijd!

Warme groet,

Karen, Mieke en Annet
VANDAAG Advocaten en Mediators