Ondernemers

Kennisbank > Ondernemers

De specialisten van VANDAAG hebben ruime ervaring met het door middel van mediation afwikkelen van scheidingen waar een ondernemer bij betrokken is. Ook in procedures treden wij geregeld op voor scheidende ondernemers, of juist voor de echtgenoten van deze ondernemers.

Meer lezen over dit onderwerp:

Eenmanszaak

BV

Alimentatie

Verdeling en pensioen

Scheiden als ondernemer

    De juridische regels die in het algemeen gelden in echtscheidingszaken, laten zich vaak moeilijk vertalen naar de situaties waarin een onderneming een belangrijke plaats inneemt. Vaak is het moeilijk te bepalen wat het inkomen is van de ondernemer, dat beschikbaar is voor partneralimentatie. Of de waarde van de onderneming valt in de huwelijksgoederengemeenschap. Deze waarde is doorgaans niet eenvoudig vast te stellen.

    Ondernemersscheidingen vergen flink wat specialistische kennis en ervaring. De materie is complex en financieel van aard. Bovendien moet er niet alleen oog zijn voor de belangen van de scheidende echtgenoten en hun kinderen, maar ook voor het voortbestaan van de eenmanszaak of BV. Niemand heeft er belang bij om de ‘kip met de gouden eieren te slachten’, zelfs de ex-echtgenoot van de ondernemer niet.