Mediation Leidsche Rijn

Hebben jullie besloten om te gaan scheiden? VANDAAG Mediation Leidsche Rijn is gespecialiseerd in het begeleiden van betrokkenen en het volledig faciliteren van het proces. Uiteraard met zorg voor eventuele kinderen én met aandacht voor de juridische, financiële en emotionele kant. De advocaten en mediators van VANDAAG zijn deskundig, klantgericht en betrokken.

Wat is mediation?

Mediation is geschikt voor stellen die in goed overleg afspraken willen maken en de communicatie weer op gang willen brengen. Zij stappen liever niet naar de rechter. Mediation is de meest geschikte oplossing als er kinderen in het spel zijn. Het is voor de kinderen van groot belang dat hun ouders samen tot goede afspraken komen. Mediation vindt plaats op vrijwillige basis. Een succesvolle mediation eindigt in het vastleggen van alle afspraken in een Echtscheidingsconvenant en een Ouderschapsplan. VANDAAG mediation Leidsche Rijn dient vervolgens een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding in bij de rechtbank. Je hoeft dus zelf niet naar de rechtbank.

Mieke Haverkort Mediation - VANDAAG

VANDAAG mediation Leidsche Rijn dient vervolgens een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding in bij de rechtbank. Je hoeft dus zelf niet naar de rechtbank.

Wat zijn de voordelen van mediation?

Mediation is de snellere optie als het aankomt op een scheiding. Er wordt iedere twee weken een gesprek gepland, waarbij er aandacht wordt besteed aan de emoties die komen kijken bij een scheiding. Het voordeel van deze methode is dat de zakelijke kant van de scheiding vervolgens makkelijker besproken kan worden. De emoties staan op dit moment in het proces niet meer te veel in de weg. Mediation Leidsche Rijn gaat samen met jullie op zoek naar een regeling die voor beiden acceptabel is. Er is bij VANDAAG veel ruimte om afspraken op gewenste manier vorm te geven, in tegenstelling tot de procedure van de rechter. De ervaring leert dat men zich hier vervolgens makkelijker aan houdt, dan wanneer de afspraken worden opgelegd door de rechtbank.

VANDAAG Advocaten en Mediators is telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren.
Het is mogelijk op verzoek ‘s avonds afspraken te plannen.

Het belang van de kinderen

  VANDAAG - Het Belang Van De Kinderen

  Het welzijn van de kinderen is doorgaans de grootste zorg van scheidende ouders en dat is niet voor niets. Een echtscheiding heeft een enorme impact op kinderen van alle leeftijden. Kinderen vertrouwen instinctief op de veiligheid van hun thuisbasis, om van daaruit de wereld te ontdekken. Wanneer ouders gaan scheiden, komt deze veilige thuisbasis op losse schroeven te staan. Daar kunnen kinderen veel last van hebben. Wanneer ouders in goed overleg uit elkaar gaan, heeft dit een positieve invloed op het welzijn van de kinderen. Tijdens mediation stelt VANDAAG Mediation Leidsche Rijn het belang van de kinderen voorop. Wij begeleiden jullie bij het maken van goede afspraken voor de toekomst, zodat jullie het ouderschap na de echtscheiding op een fijne manier samen kunnen voortzetten. Deze manier is voor de kinderen duidelijk, prettig en veilig.

  Vrijblijvend gesprek bij Mediation Leidsche Rijn

  VANDAAG Advocaten en mediators heeft kantoren in Leidsche Rijn (Utrecht) en Bilthoven. Overweeg je mediation bij een scheiding? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Wij houden ook een vrijblijvend en gratis eerste telefonisch consult waarin je jouw specifieke vragen over mediation bij scheiding kunt stellen.

  Bel ons met jouw vragen op 030-221 0190.

  Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

  Neem dan vrijblijvend contact met ons op