Mediator Leidsche Rijn 

Overwegen jullie uit elkaar te gaan? VANDAAG Advocaten en Mediators Leidsche Rijn is gespecialiseerd in het begeleiden van betrokkenen en het volledig faciliteren van het proces, met zorg voor eventuele kinderen én met aandacht voor de juridische, de financiële en de emotionele kant. De advocaten en mediators van VANDAAG zijn deskundig, klantgericht en betrokken.

Mediation, hoe werkt het?

Mediation is geschikt voor iedereen die in goed overleg afspraken wil maken, de communicatie weer op gang wil brengen en niet naar de rechter wil. Als er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn, is mediation de meest geschikte oplossing. Voor de kinderen is het van groot belang dat de ouders samen tot goede afspraken komen. Mediation vindt plaats op vrijwillige basis. Een succesvolle mediation eindigt in het vastleggen van alle afspraken in een Echtscheidingsconvenant en een Ouderschapsplan. VANDAAG dient vervolgens een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding in bij de rechtbank. Je hoeft dus zelf niet naar de rechtbank.

Mediation VANDAAG - Hoe Werkt Het

De voordelen van mediation

Mediation is de snellere optie als het aankomt op een scheiding. Gedurende het proces wordt iedere twee weken een gesprek ingepland. Er is aandacht voor de emoties die komen kijken bij een scheiding. Vervolgens is het makkelijker om de zakelijke kant van een scheiding te bespreken, zonder dat de emoties teveel in de weg staan. Samen gaan we op zoek naar een regeling die acceptabel is voor beiden. In tegenstelling tot de procedure bij de rechtbank, is er tijdens de afspraken bij VANDAAG veel ruimte om afspraken vorm te geven naar jullie wensen. De ervaring leert dat men zich hier vervolgens makkelijker aan kan houden, dan wanneer deze afspraken worden opgelegd door de rechtbank.

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op met VANDAAG Advocaten en mediators.

VANDAAG Advocaten en Mediators is telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren.
Het is mogelijk op verzoek ‘s avonds afspraken te plannen.

Invloed op kinderen

  Invloed Op Kinderen - VANDAAG

  Het welzijn van de kinderen is doorgaans de grootste zorg van scheidende ouders. En dat is niet voor niets. Een echtscheiding heeft op kinderen van alle leeftijden een enorme impact. Kinderen vertrouwen instinctief op de veiligheid van hun thuisbasis, om van daaruit de wereld te ontdekken. Wanneer ouders gaan scheiden komt deze veilige thuisbasis op losse schroeven te staan. Daar kunnen kinderen veel last van hebben. Wanneer ouders in goed overleg uit elkaar gaan, heeft dit een positieve invloed op het welzijn van de kinderen. Tijdens mediation stelt VANDAAG Advocaten en Mediators het belang van de kinderen voorop. Wij begeleiden jullie bij het maken van goede afspraken voor de toekomst, op basis waarvan jullie het ouderschap ook na de echtscheiding samen kunnen voortzetten op een voor de kinderen duidelijke, prettige en veilige manier.

  Vrijblijvend gesprek met Mediator Leidsche Rijn

  VANDAAG Advocaten en mediators heeft kantoren in Leidsche Rijn (Utrecht) en Bilthoven. Overweeg je mediation in te zetten als methode bij een scheiding? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Wij houden ook een vrijblijvend en gratis eerste telefonisch consult waarin je jouw specifieke vragen over mediation bij scheiding kunt stellen.

  Bel ons met jouw vragen op 030-221 0190.

  Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

  Neem dan vrijblijvend contact met ons op