Echtscheiding mediation in Bilthoven

Overweeg je om uit elkaar te gaan of hebben jullie besloten om te scheiden? Ons advocatenkantoor VANDAAG Advocaten en Mediators in Bilthoven is gespecialiseerd in het bijstaan van betrokkenen. Met onze ervaring kunnen we een deskundige en persoonlijke begeleiding bieden tijdens het gehele proces. Dit doen we met oog voor het juridische gedeelte, maar ook met aandacht voor eventuele kinderen, het financiële gedeelte en de emotionele kant. De advocaten en mediators van VANDAAG zijn klantgericht, betrokken en deskundig. 

Wat is mediation?

Wanneer beide partijen tot een oplossing willen komen en niet naar de rechter willen, dan is een mediation traject geschikt. Hierbij proberen jullie met behulp van een mediator tot goede afspraken te komen. Het gaat er bij dit traject niet om wie er juridisch gelijk heeft. Mediation is de meest geschikte keuze wanneer er kinderen bij een echtscheiding betrokken zijn. Voor hen is het namelijk van groot belang dat de ouders goede afspraken maken over de toekomst van de opvoeding en de zorg voor de kinderen.

Alle afspraken worden in een Echtscheidingsconvenant vastgelegd en in een Ouderschapsplan. VANDAAG zorgt ervoor dat er een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank. Jullie hoeven dus zelf niet naar de rechtbank.

Wat Is Mediation Bilthoven - VANDAAG

VANDAAG zorgt ervoor dat er een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank. Jullie hoeven dus zelf niet naar de rechtbank.

De voordelen bij echtscheiding mediation Bilthoven

Als het aankomt op een echtscheiding dan is mediation de snelste oplossing. Tijdens dit traject wordt er om de twee weken een gesprek ingepland. We gaan dan samen met jullie op zoek naar een regeling die jullie beiden past. Er wordt aandacht besteed aan de emoties die komen kijken bij een scheiding. In tegenstelling tot de procedure bij de rechtbank, is er tijdens de gesprekken bij VANDAAG veel ruimte om met jullie wensen rekening te houden in het opstellen van de regelingen. We zien vaak terug dat men zich makkelijker aan de afspraken houdt die tijdens een mediation traject worden gemaakt, dan dat wanneer dit wordt opgelegd door een rechtbank.  

VANDAAG Advocaten en Mediators is telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren.
Het is mogelijk op verzoek ‘s avonds afspraken te plannen.

Het belang van de kinderen

  VANDAAG - Het Belang Van De Kinderen

  Het is volkomen begrijpelijk dat het welzijn van de kinderen de grootste zorg is van scheidende ouders. Een echtscheiding heeft namelijk een enorme impact op de kinderen, ongeacht de leeftijd. Zij halen hun veilige gevoel uit hun thuisbasis, om vanuit daar de wereld te verkennen. Wanneer de ouders gaan scheiden, valt deze veilige basis voor hen weg. Het is bekend dat kinderen daar veel last van kunnen hebben. Voor een positieve invloed op het welzijn van kinderen, is een echtscheiding in goed overleg van belang. Een mediation traject bij VANDAAG Advocaten in Bilthoven stelt het vinden van een oplossing voor de toekomst van de kinderen voorop. Wij begeleiden de ouders in het maken van goede afspraken, op basis waarvan jullie het ouderschap na de echtscheiding kunnen voortzetten. Na een succesvolle echtscheiding zijn er regelingen gemaakt voor een duidelijke, prettige en veilige toekomst van de kinderen. 

  Vrijblijvend gesprek met Echtscheiding Mediation Bilthoven

  VANDAAG Advocaten en mediators heeft kantoren in Leidsche Rijn (Utrecht) en Bilthoven (in de omgeving Austerlitz, Soest, Zeist, Maartensdijk, Lage Vuursche, Baarn en Eembrugge). Overweeg je mediation in te zetten als methode bij een scheiding? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij houden ook een vrijblijvend en gratis eerste telefonisch consult waarin je jouw specifieke vragen over mediation bij scheiding kunt stellen.

  Bel ons met jouw vragen op 030-221 0190.

  Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

  Neem dan vrijblijvend contact met ons op